Søk
  • GATTI

GATTI er 7 år

GATTI - Garantert Bil

For syv år siden åpnet vi vår første butikk, i de tidligere lokalene til Motorforum. Vi fokuserte på import av biler fra Tyskland, Danmark, Sverige og Belgia. Gründer og daglig leder av GATTI var Roger Meinich-Bache.


Butikken i Hillevåg utenfor Stavanger


GATTI ønsket fra første stund å fremstå som en seriøs bilforhandler. Markedet var preget av flere nyetableringer, hvor flere konkurrenter kjøpte biler fra Tyskland uten å kjenne til forhandleren eller kvaliteten på produktene som ble innkjøpt. GATTI reiste til samtlige bilforhandlere i nevnte markeder og besøkte forhandlerne, for å kvalitetssikre produktene som ble innkjøpt.


GATTI sin måte å drive butikk på ble godt lagt merke til av konkurrenter og leverandører, noe som særlig ble gjeldende da vi fikk innkjøpsavtale direkte med Ford fabrikken i Tyskland på lik linje med de største merkeforhandlere i Norge.


GATTI tok slagordet - «GATTI Garantert Bil», noe som forpliktet.

Importerte biler ble levert kun med 2 års garanti mot 5 år på norskkjøpte biler. GATTI innførte som en av første i Norge utvidet garanti på alle bilene fra første stund, slik at alle som kjøpte bil hos GATTI fikk inntil 5 års garanti uten ekstra kostnader.


Markedet responderte godt, og kun et år etter åpningen var GATTI en av Rogalands aller største uavhengige bilforhandlere. Butikken omsatte for over 30 mill etter kun 6 måneders drift og leverte positive tall. Fra den spede start med 7 Opel Corsa på lager til et varelager på over 50 biler med 25 solgte biler hver mnd. var tiden inne for å øke bemanningen.


Nye kolleger

GATTI ansatte Eskil Hansen, en ung driftig kollega med fagbrev fra salg og sikkerhet. Eskil hadde en genuin interesse for bil, kundebehandling og salg. Eskil startet som salgskonsulent, etter kun kort tid ble han butikksjef. Eskil inn på ledersiden viste seg å være en klok beslutning, omsetningen økte betydelig og kundene gav gode tilbakemeldinger, noe som ble forsterket med flere gjenkjøp.


Sammen med Eskil ble også Helge Aukland ansatt som salgskonsulent. Helge er det vi kan betegne som en ringrev i bransjen. Han har lang og god erfaring fra flere bilbutikker og var en av Norges aller beste bilselgere med flere tusen solgte biler. Eskil, Helge og Roger ble et kraftfullt team som ble lagt merke til.GATTI solgt

Butikken er nå godt etablert og blir lagt merke til over hele Norge, og en maidag 2014 kommer det en henvendelse fra eksterne investorer som er i gang med å bygge opp en bilbutikk kjede og har flere bilbutikker i Norge. Tilbudet og tankene virker bra, og styret i GATTI ser at det kan bli en spennende mulighet å bli med i en større organisasjon. Butikken og selskapet blir solgt mai 2014.


GATTI tilbake i lokale hender

Investorene endret kraftig på konseptet og driftsformen som hadde ligget til grunn for GATTI. Sammen med svekkelse av kronekursen opplevde butikken kraftig inntektsfall, etter kun kort tid ble butikken stengte ned. Gründeren av GATTI kjøpte tilbake merkevaren og startet opp med samme filosofi og tankesett som GATTI hadde vært tuftet på, noe som viser seg å være en riktig tilnærming.


GATTI 2020

Vi er etablert på vestlandet og ønsker å ta med oss den jærske entreprenør driven, som kjennetegnes ved at vi «bretter opp armene» og legger «sten på sten» uten snarveier. Vi er sikre på at det er den eneste måten å bygge en levedyktig bedrift. Nemlig å gjøre det ryddig og skikkelig hver gang og tenkte langsiktig perspektiv.


Vi er en ung bedrift med 7 års drift, hvor vi har flere spennende tanker og ideer som vi gleder oss til å vise frem til våre trofaste kunder og samarbeidspartnere. Planen er løpet av mai 2020 skal vi lansere første versjon av vår nye plattform som vil igjen endre tenkemåten en relativt satt bransje befinner seg.

For en ting er helt sikkert, bilbransjen er i store endringer og endringstakten vil kun øke fremover. Noe vi i GATTI skal være med på.

GATTI er en bilforhandler med lidenskap for bil og engasjement for kundene. Våre kvalitetsbiler kommer fra merker som holder mål, utstyrt for norske forhold med garantier som skaper trygghet for det uforutsette. Gjennom mange år har vi blitt til den bilbutikken vi idag er i Stavanger.


Vi skal gi deg som kunde en god opplevelse, hvor du kan nyte synet av nesten nye biler som venter på tur – din tur. Velkommen.


#garantertbil #gatti #bilforhandler #vårhistorie #syvår #stavanger #bruktbil #kommisjon

79 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle